Av yasağı başlıyor ama balık tezgâhları boş kalmayacak

Bandırma Balık Hali’nde Büyük Tekneler Paydos, Küçük Tekneler Avcılığa Devam

15 Nisan itibarıyla gırgır adı verilen büyük balıkçı tekneleriyle avcılık yasaklandı. Ancak 12 metre altında bulunan küçük teknelerle avcılık faaliyeti sürdürülecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma Balık Hali’nde 15 Nisan’dan itibaren deniz av yasağı nedeniyle büyük tekneler faaliyetlerine ara verecek. Ancak 12 metre altındaki tekneler balık avlamaya devam edecek. Bununla birlikte, vatandaşlar arasında bu durumun yanlış anlaşıldığına dikkat çekiliyor. Yasağın başlamasıyla birlikte taze balık bulma konusunda endişe yaşayan birçok kişi, balık hallerindeki ürünlerin tazeliğinden şüphe duyuyor.

Uzun yıllardır Bandırma’da balıkçılık yapan Barış Yıldız, bu yanlış algının doğru olmadığını belirterek yasağın kapsamı hakkında önemli bilgiler verdi. Yıldız, 15 Nisan’dan itibaren sadece büyük gırgır teknelerine denizde av yasağı getirileceğini vurgulayarak, “Yasağın başlaması balık bulunamayacağı anlamına gelmez. Küçük tekneler ve olta balıkçıları avlanmaya devam edecek. Dolayısıyla daha taze ve günlük balıklar tezgahlarda yerini alacak” dedi.

Yıldız, yasağın küçük balıkçıları kapsamadığını ve bu yüzden her gün taze balık bulunabileceğini belirtti. “Balık azalabileceği için ertesi güne kalmaz, her gün taze gelir. Fiyatlar biraz artabilir ancak balık her gün taze olacak” diye ekledi.

Bandırma Balık Hali’nde Hamsi, Sardalya ve Levrek Bulunuyor

Barış Yıldız, Bandırma Balık Hali’nde şu anda hamsi, sardalya ve levrek gibi balıkların satışta olduğunu açıkladı. “İri hamsi şu anda mevcut, kilosu 300 TL. Sardalyenin kilosu 200 TL’ye, levreğin ise 250 TL civarında olduğunu belirtti. Hamsi ve sardalya yoğun ilgi görüyor. Levrek, çupra gibi yetiştiricilik balıkları ise yılın 12 ayı bulunabilir. Fiyatlar artabilir ancak balık her gün taze olacak. Vatandaşlarımız endişe etmemeli” diyerek balıkseverlere güvence verdi.

Related Posts

Avrupa Birliği ülkelerinden Schengen duvarı: Vize alma süreci gittikçe zorlaşıyor!

Avrupa ile yaşanan vize sorunu giderek derinleşiyor. Türk iş dünyası, ticari verilerini paylaşmaya zorlanırken, maliyeti yüksek olan bu başvurular otomatik olarak reddediliyor.

Borsa güne düşüşle başladı: 29 Nisan 2025 Salı Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,37 düşüşle 9.272,47 puandan başladı.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

IEA Başkanı’ndan kritik mineral tedarikinde “tekelleşmenin” engellenmesi çağrısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin imalatında kullanılan bakır ve çinko gibi kritik minerallerin tedarikinin bir veya iki ülkenin tekelinde olduğunu söyleyerek, “Temiz enerjide çeşitlilik olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Belli bir ülke, bu kaynakların çok büyük bir kısmını eli altında tutarsa, bu gerçekten önemli bir risk olabilir.” ifadelerini kullandı.

TCMB “Sektörel Enflasyon Beklentileri”ni yayımladı

Yıllık enflasyon beklentileri nisanda piyasa katılımcıları ve reel sektör için yükselirken, hane halkı için değişim göstermedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir