Ekonomi Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

İlyas Salman’ın başrolünde olduğu ‘OY’una Geldik’ ekibinin basın açıklamasına polis engeli!

"Eser İşletme Belgesi" olmadığı gerekçesiyle vizyon tarihi ertelenen 'OY'una Geldik' filmine bir engel daha... Filmin yönetmeni Kazım Öz ve film ekibinin yapmak istediği basın açıklaması polis engeliyle karşılaştı.

OY’una Geldik Filminin Vizyon Tarihi Gecikti!

Yönetmen Kazım Öz tarafından çekilen “OY’una Geldik” adlı film, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde çekildi. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Eser İşletme Belgesi”ni geciktirmesi sebebiyle vizyona giremedi. Bu duruma film ekibi tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yapmak istediği Beyoğlu Sineması önünde toplandı fakat polis ekipleri bu açıklamayı engelledi.

AÇIKLAMA POLİS ENGELİYLE SONUÇLANDI

Polislerin müdahalesi sonucu açıklama, sinemanın bulunduğu pasajın girişinde gerçekleştirildi. Yönetmen Kazım Öz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na filmle ilgili yaşanan gecikmeye dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bugün 21 Şubat 2025 tarihinde OY’una Geldik filminin vizyona giriş tarihiydi ve filmimiz yaklaşık 55 şehirde gösterime girecekti. Ancak bildirimiz gecikti ve cevap alamadık. Bu durum bizi telafiye yönlendirdi ve vizyon tarihimizi beklemek zorunda kaldık. Sinemacılar olarak, filmin yaratım sürecine saygı gösterilmesini ve hükümetten filmimizin gösterime girmesine izin vermesini bekliyoruz. Filmimizde eleştiri, hoşgörü, komedi ve mizah ele alınıyor. Umuyoruz ki sorunlar çözülür ve filmimizi izleyebilirsiniz. Kültür Bakanlığı’na sesleniyor ve komedi filmlerini yasaklamamaları gerektiğini belirtiyoruz.”

Filmin başrol oyuncusu İlyas Salman, yaşanan olaylara ilişkin şu sözleri söyledi: “Düşünceleri yasaklamanın kimseye faydası olmaz. Düşünceyi yasaklayanlar bilinçlenmeli çünkü adalet bir gün onlar için de gereklidir.”

Diğer başrol oyuncusu Orhan Aydın, Bakanlığın kararını gözden geçirmesi gerektiğini ve film ekibinin bu yöndeki çağrısını desteklediğini belirtti.

Ovacık Belediye Başkanı ve filmin senaristi Mustafa Sarıgül ise yaşanan süreci açıklarken şunları söyledi: “Amacımız, kötü giden bir zamanda insanlara gülümseyebilmeyi sağlamaktı. Ne yazık ki bu amaçla engellerle karşılaştık.”

Yönetmen ve oyuncu Gani Rüzgar Şavata da sansür uygulamalarına dikkat çekerek, Türk sinemasının önemli isimlerine yapılan bu uygulamanın son bulması gerektiğini vurguladı. Artık sansürlerin sona ermesi gerektiğini belirterek yetkililere seslenerek, Türk sinemasının özgür ve yaratıcı bir şekilde gelişmesi gerektiğini ifade etti.